Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Middelstum

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Middelstum heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina tref je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Middelstum.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, lekkere watersmaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €245 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MiddelstumHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9991
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Middelstum

Heb je in huis last van een erg droge huid en kalkaanslag op douchekop? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkerdere koffie en thee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Loppersum zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Middelstum was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Aanbieding waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Middelstum?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Middelstum. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot smaakvol water en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Middelstum heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Middelstum

De waterhardheid van het water in Middelstum ligt op ong. 12.50 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-middelstum-9991

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Delta Isera
 • Kinetico Essential
 • Hydrotense Seduction 16
 • Kinetico Sumo 2
 • Boshuis iQualQ Duo 400

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Aquacell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Middelstum reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Middelstum.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2025 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders zijn zo’n €790, exclusief installatiekosten. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1125 en €1900 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de actuele kosten van een waterontharder in Middelstum.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en snel installatiebedrijven, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €125
Mechanische waterontharderCirca €710
Waterontharder (elektronisch)Circa €950
Reinigingszout€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €155 op jaarbasis
InstallatieVanaf €150
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Middelstum?
De hardheid in Middelstum is doorgaans 12.50 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen ligt rond de 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Onder andere prettige douchebeurt, smaakvol water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Middelstum.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie