Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stedum

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Stedum heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website vind je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Stedum.
 • Hierdoor ontstaan onder andere apparaten die slecht werken en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkerdere koffie en thee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €240 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid StedumHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9921
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Stedum

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Loppersum kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Stedum hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Zuinigste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Stedum?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Stedum. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor zacht en fris water en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Stedum ontvangt een waterhardheid van 12.50. Dit staat voor hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Stedum

De waterhardheid van het leidingwater in Stedum bedraagt ongeveer 12.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-stedum-9921

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Boshuis Duolux plus 200
 • Mooiwater Mini+
 • BWT Rondomat 50M
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Watertotaal Euro Twin 60

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stedum verklein je de dH waarde van 12.50 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Stedum.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot ruim €1475 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem zit ergens tussen de €1125 en €1825 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Stedum.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en snel monteurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €115
Mechanische waterontharderVanaf €830
Elektrische waterontharderRond de €960
Zout€15 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €100 per 12 maanden
MontagekostenVanaf €260
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Stedum?
De hardheid in Stedum is ongeveer 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen bedraagt 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere geen droge huid na het douchen, smaakvol water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen middels een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Stedum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie