Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Garsthuizen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Garsthuizen maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Garsthuizen.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €290 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GarsthuizenHoe werkt het?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9923
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Garsthuizen

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen of veel schoonmaakwerk? Veel Hollanders en Belgen lossen dit op met een professionele waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, zachtere was en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Loppersum zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Garsthuizen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Garsthuizen?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Garsthuizen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot ren glanzende vaat en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Garsthuizen ontvangt een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Garsthuizen

De waterhardheid van het drinkwater in Garsthuizen ligt op ong. 12.50 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-garsthuizen-9923

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • BWC Omega Jubileum 400

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Tubilite) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Garsthuizen reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een lage prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Garsthuizen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €60 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2100 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en het vermogen. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties starten bij €700, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €2000 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Garsthuizen.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en direct installateurs, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €140
Waterontharder (mechanisch)C.a. €790
Waterontharder (elektronisch)V.a €1160
Onthardingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudVanaf €160 op jaarbasis
MontagekostenC.a. €225
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Garsthuizen?
De hardheid in Garsthuizen is gemiddeld 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is circa 10.79 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. O.a. comfortabel douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Garsthuizen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie