Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Huizinge

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Huizinge leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina tref je nuttige info info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Huizinge.
 • Dit kan zorgen voor onder andere minder lekker water en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €235 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid HuizingeWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9992
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Smaakvol water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Huizinge

Wil je definitief afrekenen met slecht functionerende apparaten en veel schoonmaakwerk? Een groeiend aantal huishoudens installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachter wasgoed en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Loppersum werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Huizinge heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Huizinge?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Huizinge. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Huizinge ontvangt een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Huizinge

De waterhardheid van het water in Huizinge ligt op ong. 12.50 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-huizinge-9992

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Delta Morava
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Delta Onega
 • Fegon AquaStar 800 SHE

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Huizinge minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €775.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Huizinge.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €130 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2100 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van deze systemen zijn zo’n €720, excl. installatie. Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1100 en €1875 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Huizinge.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en kosteloos installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €80
Waterontharder (mechanisch)C.a. €750
Elektronische waterontharderV.a €970
Regeneratiezout€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenRond de €120 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €260
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Huizinge?
De hardheid van het water in Huizinge is gemiddeld 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Huizinge.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie