Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Slootdorp

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Slootdorp leidt tot kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten verzamel je belangrijke info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Slootdorp.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als water met een vreemde smaak en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid SlootdorpWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1774
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Slootdorp

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en/of veel schoonmaakwerk? Meer en meer huizenbezitters plaatsen een slimme waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Hollands Kroon zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Slootdorp gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Slootdorp?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Slootdorp. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Slootdorp heeft een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Slootdorp

De waterhardheid van het leidingwater in Slootdorp bedraagt circa 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-slootdorp-1774

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Erie Maxima Eco20
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Erie Slimline Eco30

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Ecowater) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Slootdorp voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €870.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Slootdorp.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €85 voor magnetische ontharders tot ruim €2275 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders beginnen bij €680, excl. installatie. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1500 en €2025 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Slootdorp.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en gratis vakmannen, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €830
Elektronische waterontharderC.a. €1170
Regeneratiezout€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €80 p/jaar
PlaatsingBegint bij €225
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Slootdorp?
De waterhardheid in Slootdorp ligt op 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen lagere stookkosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Zoals een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Slootdorp.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie