Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hippolytushoef

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Hippolytushoef maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal check je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Hippolytushoef.
 • Dit is de oorsprong van situaties als bittere thee en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €215 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid HippolytushoefWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Hippolytushoef

Wil jij ook af van geïrriteerde huid en kalkaanslag op douchekop? Meer en meer mensen bestellen een slimme waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, water met een lekkere smaak en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Hollands Kroon vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Hippolytushoef was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Hippolytushoef?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hippolytushoef. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot water met een lekkere smaak en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Hippolytushoef heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Hippolytushoef

De waterhardheid van het drinkwater in Hippolytushoef is ongeveer 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-hippolytushoef-1778

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Erie Maxima Eco32
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Atlantis Krausen C100-E
 • General electric GXOF18KE
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hippolytushoef verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een interessant tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Hippolytushoef.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot ruim €1700 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in deze systemen beginnen vanaf ongeveer €680, zonder installeren. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €1750 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Hippolytushoef.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en vandaag nog modellen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Mechanische waterontharderRond de €670
Elektrische waterontharderBegint bij €1150
Zouttabletten€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €85 per jaar
MontagekostenBegint bij €175
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hippolytushoef?
De hardheid van het kraanwater in Hippolytushoef ligt rond de 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere energierekening en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hippolytushoef.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie