Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kolhorn

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Kolhorn leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs verzamel je waardevolle informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Kolhorn.
 • Dit is de oorsprong van problemen als geïrriteerde huid en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €295 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid KolhornHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1767
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kolhorn

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten of kalkstrepen op ramen? Flink wat Nederlanders nemen een elektrische waterontharder. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, heerlijk zachte kleding en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Hollands Kroon opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Kolhorn heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Goede ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Kolhorn?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Kolhorn. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot structureel lagere energiekosten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Kolhorn ontvangt een waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Kolhorn

De waterhardheid van het leidingwater in Kolhorn ligt op ong. 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kolhorn-1767

Bekende modellen en merken

 • Erie Softline Eco15
 • Culligan Global Cabinet
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Waterboss 900

Hoe werkt de waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kolhorn minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Kolhorn.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €135 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2150 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €690 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1775 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Kolhorn.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je eenvoudig en gratis specialisten, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €160
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €790
Elektronische waterontharderCirca €1090
Onthardingstabletten€30 per 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €110 per jaar
PlaatsingC.a. €275
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Kolhorn?
De waterhardheid in Kolhorn is ongeveer 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is om en nabij de 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd middels de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Kolhorn.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie