Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westerland

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Westerland resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina vind je belangrijke informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Westerland.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €215 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid WesterlandHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Westerland

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht functionerende apparaten of onnodig veel schoonmaken? Een groeiend aantal mensen kiezen een innovatieve waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Hollands Kroon kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Westerland was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Duurzame waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Westerland?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Westerland. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een meer gunstig energieverbruik en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Westerland kent een waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Westerland

De waterhardheid van het drinkwater in Westerland ligt op ong. 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-westerland-1778

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Atlantis AT210
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • North Star 9UD
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Westerland reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Westerland.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €65 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2200 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontharders starten vanaf €800, exclusief installatiekosten. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1150 en €1900 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Westerland.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en direct merken, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €135
Waterontharder (mechanisch)Rond de €850
Elektrische waterontharderBegint bij €1200
Onthardingszout€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €105 per jaar
MontageV.a €150
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Westerland?
De hardheid van het water in Westerland is circa 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland komt uit op ongeveer 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen lagere stookkosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Westerland.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie