Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kreileroord

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Kreileroord zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl lees je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Kreileroord.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals kalkstrepen op ramen en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €350 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid KreileroordZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1773
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Kreileroord

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten of kalkstrepen op glas en lak? Een groeiend aantal mensen nemen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Hollands Kroon werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Kreileroord wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste verzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Kreileroord?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Kreileroord. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kreileroord ontvangt een waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Kreileroord

De waterhardheid van het water in Kreileroord is ongeveer 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kreileroord-1773

Veel gekozen merken

 • Erie Maxima Eco15
 • BWT Rondomat 50M
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kreileroord minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €850.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kreileroord.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €100 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1950 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontkalkers beginnen bij €840 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1575 en €1950 incl. installatie. In de tabel hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Kreileroord.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen en vandaag nog vakmannen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €90
Mechanische waterontharderCirca €860
Elektronische waterontharderV.a €970
Onthardingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudscontractRond de €100 per 12 maanden
InstallatiekostenC.a. €150
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Kreileroord?
De hardheid in Kreileroord bedraagt 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als lagere stookkosten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Zoals een fijne douchebeurt, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kreileroord.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie