Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wieringerwaard

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Wieringerwaard heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl check je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Wieringerwaard.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals huidirritaties en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid WieringerwaardTechnische detailsBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1766
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Wieringerwaard

Heb je last van huidirritaties en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groeiend aantal huishoudens kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkerdere koffie en thee en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Hollands Kroon opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Wieringerwaard hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wieringerwaard?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Wieringerwaard. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel smaakvoller water en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Wieringerwaard heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan lagere energiekosten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Wieringerwaard

De waterhardheid van het leidingwater in Wieringerwaard is 6.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-wieringerwaard-1766

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Erie Softline Eco10
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Kinetico 2050C

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wieringerwaard verklein je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Wieringerwaard.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2075 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. In aanvulling op deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €680 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1550 en €2125 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Wieringerwaard.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en gratis modellen, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €65
Mechanische waterontharderRond de €820
Waterontharder (elektronisch)Rond de €980
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €155 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €170
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Wieringerwaard?
De hardheid van het kraanwater in Wieringerwaard is om en nabij de 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wieringerwaard.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie