Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Den Oever

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Den Oever leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je uitgebreide info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Den Oever.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere kalkstrepen op ramen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €200 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Den OeverHoe werkt het?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1779
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Den Oever

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en te veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Hollands Kroon vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Den Oever wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Goede waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Den Oever?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Den Oever. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Den Oever kent een waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Den Oever

De waterhardheid van het leidingwater in Den Oever is 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-den-oever-1779

Interessante installaties

 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • General electric GXOF27KE
 • Culligan Global Cabinet
 • Bayard Tenera 18
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Soft) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Den Oever verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een gunstig tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Den Oever.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2300 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €790 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat zit ergens tussen de €1650 en €1750 inclusief inregelen. In het volgende schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Den Oever.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en zonder kosten installateurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €145
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Elektronische waterontharderRond de €970
Regeneratiezout€15 per 25 kilo
OnderhoudstarievenRond de €80 (jaarbasis)
MontagekostenV.a €275
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Den Oever?
De hardheid in Den Oever komt uit op ong. 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: gunstig energieverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Den Oever.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, fris kraanwater, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie