Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zijdewind

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Zijdewind maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs bekijk je handige info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Zijdewind.
 • Dit kan zorgen voor situaties als koffie thee dat bitter smaakt en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €310 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid ZijdewindWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1736
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Zijdewind

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel en glascorrosie? Een toenemende groep woningeigenaren plaatsen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachter wasgoed en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Hollands Kroon zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Zijdewind gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zijdewind?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Zijdewind. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor kalkvrije leidingen en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zijdewind heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Zijdewind

De waterhardheid van het leidingwater in Zijdewind is 6.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zijdewind-1736

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater ESM9 CE+
 • BWT Rondomat 50M
 • SoluCalc SoluCalc
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Zijdewind verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €810.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Zijdewind.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €110 voor magnetische ontharders tot ruim €2200 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontkalkers zijn zo’n €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €1750 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Zijdewind.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en direct merken, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €135
Waterontharder (mechanisch)Rond de €690
Waterontharder (elektronisch)Circa €1110
Tabletten€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €105 per beurt
PlaatsingskostenBegint bij €175
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Zijdewind?
De hardheid van het water in Zijdewind is plus minus 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is doorgaans 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Zoals verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld door regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zijdewind.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie