Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Middenmeer

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Middenmeer zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website tref je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Middenmeer.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als bittere thee koffie en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €255 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MiddenmeerWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1775
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Middenmeer

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, heerlijk zachte kleding en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Hollands Kroon opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Middenmeer heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Middenmeer?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Middenmeer. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Middenmeer kent een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Middenmeer

De waterhardheid van het water in Middenmeer is ongeveer 6.00 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-middenmeer-1775

Bekende modellen en merken

 • Erie Maxima Eco26
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Digisoft EC-500
 • 038waterontharder Compact 14
 • Delta Onega duplex

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Service) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Middenmeer verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €870.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Middenmeer.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1600 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontkalkers starten bij €730, excl. installatie. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1350 en €2125 inclusief inregelen. In de tabel hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Middenmeer.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig snel modellen, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Mechanische waterontharderVanaf €730
Waterontharder (elektrisch)C.a. €940
Zouttabletten€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €95 (jaarbasis)
PlaatsingCirca €250
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Middenmeer?
De hardheid van het leidingwater in Middenmeer is grofweg 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld via regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Middenmeer.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie