Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wieringerwerf

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Wieringerwerf zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website verzamel je nuttige informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Wieringerwerf.
 • Dit is de oorsprong van onder andere droog haar na het douchen en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid WieringerwerfTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1771
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Wieringerwerf

Ben jij ook klaar met een inefficiënte hr-ketel en/of witte aanslag op het glaswerk? Meer en meer mensen kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en smaakvol water en lagere energiekosten. In de gemeente Hollands Kroon kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Wieringerwerf gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Wieringerwerf?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Wieringerwerf. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Wieringerwerf heeft een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Onder andere lagere energierekening, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Wieringerwerf

De waterhardheid van het drinkwater in Wieringerwerf bedraagt ongeveer 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-wieringerwerf-1771

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Erie Maxima Eco11
 • Bayard Tenera 22
 • Erie Maxima Eco32
 • Delta Duplex duet
 • Kinetico Essential 17

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Van Marcke) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Wieringerwerf verklein je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Wieringerwerf.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot ruim €2075 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en de omvang van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €840, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1225 en €1700 incl. installatie. In het overzicht hieronder check je de geraamde kosten van een waterontharder in Wieringerwerf.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder gedoe en zonder kosten merken, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €85
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €750
Waterontharder (elektrisch)V.a €1200
Zout€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €125 per jaar
InstallatieC.a. €190
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Wieringerwerf?
De hardheid van het kraanwater in Wieringerwerf is om en nabij de 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wieringerwerf.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, betere smaak van water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie