Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwe Niedorp

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Nieuwe Niedorp heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website bekijk je handige info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Nieuwe Niedorp.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals geïrriteerde huid en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €220 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid Nieuwe NiedorpHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1733
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere stookkosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Nieuwe Niedorp

Wil je definitief afrekenen met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkstrepen op ramen? Een groot deel van de Nederlanders bestellen een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, het textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Hollands Kroon opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Nieuwe Niedorp wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nieuwe Niedorp?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nieuwe Niedorp. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Nieuwe Niedorp ontvangt een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Nieuwe Niedorp

De waterhardheid van het drinkwater in Nieuwe Niedorp is om en nabij de 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwe-niedorp-1733

Bekende modellen en merken

 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Hydrotense Seduction 22
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Hattem BLU B65
 • Delta Onega duplex

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuwe Niedorp minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €890.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Nieuwe Niedorp.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €160 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1725 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders starten bij €780, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1275 en €1825 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Nieuwe Niedorp.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en snel merken, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €100
Mechanische waterontharderCirca €650
Elektrische waterontharderVanaf €1170
Onthardingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractRond de €135 p/jaar
MontagekostenV.a €250
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Nieuwe Niedorp?
De waterhardheid in Nieuwe Niedorp komt uit op ong. 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuwe Niedorp.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie