Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Anna Paulowna

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Anna Paulowna heeft als effect kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Anna Paulowna.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als bittere thee koffie en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €225 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid Anna PaulownaFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1761
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Anna Paulowna

Ben jij ook klaar met een droge, geïrriteerde huid of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groot deel van de woningeigenaren bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, textiel slijt minder snel en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Hollands Kroon zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Anna Paulowna gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Goede ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Anna Paulowna?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Anna Paulowna. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager energieverbruik en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Anna Paulowna kent een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Anna Paulowna

De waterhardheid van het drinkwater in Anna Paulowna bedraagt circa 6.00 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-anna-paulowna-1761

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Erie Slimline Eco24
 • Hydrotense Seduction 8
 • Delta Mosela
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Hydrotense Seduction 22

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Anna Paulowna verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €825.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Anna Paulowna.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €70 voor magnetische ontharders tot zo’n €1775 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €850 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €1875 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Anna Paulowna.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en snel monteurs, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €85
Mechanische waterontharderRond de €700
Waterontharder (elektronisch)V.a €1150
Zouttabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudV.a €155 per jaar
InstallatiekostenC.a. €260
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Anna Paulowna?
De hardheid van het kraanwater in Anna Paulowna ligt rond de 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is gemiddeld 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, betere smaak van water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Anna Paulowna.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, zacht en fris water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie