Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder t Veld

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in t Veld zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier tref je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in t Veld.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als bittere thee en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid t VeldTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1735
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Huidirritaties.
 • Glascorrosie.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen t Veld

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en/of onnodig veel schoonmaken? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Hollands Kroon zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in t Veld hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Beste ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in t Veld?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in t Veld. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • t Veld kent een waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in t Veld

De waterhardheid van het leidingwater in t Veld is om en nabij de 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-t-veld-1735

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Ecowater Galaxy VDR30
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • North Star Okosoft 35

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. GE) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in t Veld verklein je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €970.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in t Veld.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €160 voor magnetische ontharders tot wel €1800 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €770, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1500 en €2100 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de actuele kosten van een waterontharder in t Veld.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men moeiteloos en kosteloos modellen, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €50
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €720
Elektronische waterontharderVanaf €990
Zouttabletten€25 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €80 op jaarbasis
PlaatsingVanaf €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in t Veld?
De hardheid van het water in t Veld is plus minus 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland ligt rond de 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder neemt voor het comfort. Onder andere prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in t Veld.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere stookkosten, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie