Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Winkel

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Winkel maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je nuttige info info over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Winkel.
 • Dit kan zorgen voor onder andere geïrriteerde huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €290 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WinkelFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1731
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Winkel

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid en kalk op de lak van de auto? Meer en meer woningeigenaren bestellen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Hollands Kroon kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Winkel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Ontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Winkel?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Winkel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Winkel ontvangt een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Winkel

De waterhardheid van het drinkwater in Winkel bedraagt ongeveer 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-winkel-1731

Bekende modellen en merken

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Erie Softline Eco30

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Bayard) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Winkel verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €875.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Winkel.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het model, het type ontharder en het aantal liter. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterverzachters starten bij €760 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1425 en €1850 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Winkel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en direct vakmannen, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Mechanische waterontharderC.a. €700
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1100
Tabletten€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €90 per 12 maanden
MontageBegint bij €200
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Winkel?
De hardheid van het kraanwater in Winkel is doorgaans 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland is ongeveer 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een zachte huid, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Winkel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie