Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oude Niedorp

Heb je in huis last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Oude Niedorp maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs verzamel je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Oude Niedorp.
 • Dit is de oorsprong van problemen als minder lekker water en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €305 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Oude NiedorpHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1734
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oude Niedorp

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en kalk op de lak van de auto? Veel huishoudens plaatsen een elektrische waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zijdezachte kleding en huid en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Hollands Kroon opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Oude Niedorp gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Zuinigste ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Oude Niedorp?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oude Niedorp. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Oude Niedorp zit met een waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Oude Niedorp

De waterhardheid van het drinkwater in Oude Niedorp is ongeveer 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-oude-niedorp-1734

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Calex Calex 11
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Boshuis Duolux plus 400

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Galaxy) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oude Niedorp verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oude Niedorp.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot wel €1625 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters starten vanaf €650 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €2025 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Oude Niedorp.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos snel modellen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €145
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €750
Elektronische waterontharderVanaf €980
Reinigingszout€15 per 25 kilo
OnderhoudskostenV.a €140 per 12 maanden
PlaatsingskostenC.a. €250
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Oude Niedorp?
De hardheid van het water in Oude Niedorp is gemiddeld 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oude Niedorp.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie