Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Breezand

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Breezand heeft als doel kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten tref je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Breezand.
 • Dit is de oorsprong van situaties als een irriterende huid en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €275 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid BreezandTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1764
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Breezand

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid of onnodig veel schoonmaken? Meer en meer mensen nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Hollands Kroon werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Breezand hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Voordeligste ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Breezand?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Breezand. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Breezand heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Breezand

De waterhardheid van het drinkwater in Breezand is 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-breezand-1764

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Erie Slimline Eco30
 • Watergenius Blue Line Max
 • General electric GXOF18KE
 • BWT AQA life
 • Delta Escalda

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Autotrol) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Breezand verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Breezand.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €1500 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontharders starten bij €850 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1450 en €2100 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Breezand.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en zonder kosten specialisten, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €55
Waterontharder (mechanisch)Rond de €700
Elektrische waterontharderC.a. €1070
Zout€40 voor 75 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €90 op jaarbasis
MontagekostenRond de €250
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Breezand?
De hardheid van het water in Breezand is om en nabij de 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld middels de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Breezand.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energiekosten, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie