Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lutjewinkel

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Lutjewinkel heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Lutjewinkel.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals kalk op de lak van de auto en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid LutjewinkelTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1732
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Lutjewinkel

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groot deel van de Nederlanders lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Hollands Kroon vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Lutjewinkel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Beste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lutjewinkel?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Lutjewinkel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Lutjewinkel kent een waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Lutjewinkel

De waterhardheid van het leidingwater in Lutjewinkel is om en nabij de 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lutjewinkel-1732

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Waterluxe Duo 25
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Aquarex IMP Pro 18
 • NoCalc NoCalc

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lutjewinkel reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lutjewinkel.

Reken af met kalk!

Neem contact op met specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2075 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontharders beginnen bij €750 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1100 en €1700 incl. installatie. In het volgende schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Lutjewinkel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en vandaag nog merken, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €65
Waterontharder (mechanisch)Circa €690
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1040
Regeneratiezout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €145 per beurt
InstallatieC.a. €240
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Lutjewinkel?
De hardheid van het leidingwater in Lutjewinkel is doorgaans 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is doorgaans 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijv. een zachte huid, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lutjewinkel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie