Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bronckhorst

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Bronckhorst resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina vind je handige info over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.30 dH in Bronckhorst.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals water met een vreemde smaak en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €350 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BronckhorstWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7221
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Bronckhorst

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Veel woningeigenaren plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Bronckhorst zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Bronckhorst was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Bronckhorst?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Bronckhorst. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt minder huidproblemen en huidirritaties en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Bronckhorst heeft een gemeten waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Bronckhorst

De waterhardheid van het water in Bronckhorst is 7.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-bronckhorst-7221

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Puricom Stratos UFW25
 • Atag Descale 30
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Bronckhorst voer je de dH waarde terug van 7.30 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Bronckhorst.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Van €110 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1425 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontharders starten vanaf €830 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €1850 inclusief plaatsing. In het volgende schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Bronckhorst.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos vakmannen, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €135
Mechanische waterontharderC.a. €790
Elektrische waterontharderV.a €930
Zouttabletten€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €115 p/jaar
InstallatieC.a. €270
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Bronckhorst?
De hardheid van het water in Bronckhorst is gemiddeld 7.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bronckhorst.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie