Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zelhem

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Zelhem leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website bekijk je belangrijke informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.30 dH in Zelhem.
 • Hierdoor ontstaan onder andere koffie thee dat bitter smaakt en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €215 op jaarbasis.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid ZelhemHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7021
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energierekening.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Zelhem

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid en aanslag op servies? Veel woningeigenaren installeren een innovatieve waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, geen strepen meer op glas en lak, lekkerdere koffie en thee en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Bronckhorst kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Zelhem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zelhem?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Zelhem. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Zelhem zit met een waterhardheid van 7.30. Dit houdt in matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Zelhem

De waterhardheid van het leidingwater in Zelhem is om en nabij de 7.30 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zelhem-7021

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Remon Waterontharders Neva
 • Atag Descale 10
 • Erie Slimline Eco14

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zelhem verlaag je de dH waarde van 7.30 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een gunstige prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €820.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zelhem.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1525 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontharders zijn zo’n €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €2050 incl. installatie. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een waterontharder in Zelhem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en kosteloos installateurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €120
Mechanische waterontharderVanaf €720
Elektronische waterontharderRond de €1060
Reinigingszout€40 per 75 kg
OnderhoudskostenCirca €125 per beurt
MontagekostenV.a €275
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Zelhem?
De waterhardheid in Zelhem bedraagt 7.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere warmteoverdracht en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het comfort. Onder andere een minder droge huid, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zelhem.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie