Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Halle

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Halle heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten bekijk je handige info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7.30 dH in Halle.
 • Dit kan leiden tot issues zoals kalkaanslag en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €205 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid HalleWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7025
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Besparing op de energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Halle

Heb jij genoeg van een droge huid en bittere thee en koffie? Een groot deel van de mensen plaatsen een professionele waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Bronckhorst werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Halle hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Halle?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Halle. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Halle heeft een geschatte waterhardheid van 7.30. Definitie: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Halle

De waterhardheid van het drinkwater in Halle is om en nabij de 7.30 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-halle-7025

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Halutec SensorSoft
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Kinetico Kube 6

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Halle voer je de dH waarde terug van 7.30 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €790.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Halle.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot ruim €2175 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €710 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €2050 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Halle.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan je zonder gedoe en kosteloos monteurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €105
Mechanische waterontharderBegint bij €690
Waterontharder (elektronisch)Rond de €930
Regeneratiezout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudscontractCirca €120 (jaarbasis)
MontagekostenV.a €250
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Halle?
De waterhardheid in Halle is plus minus 7.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor efficiëntere verwarming en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Halle.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie