Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zutphen

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, smerig water of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 3.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Zutphen resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier verzamel je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 3.30 dH in Zutphen.
 • Hierdoor ontstaan onder andere onnodig veel zeepverbruik en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid ZutphenFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteZutphen
Postcode7204
Gem. Gasverbruik M31280 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid3.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Lagere energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Zutphen

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Steeds meer Nederlanders bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Zutphen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Zutphen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zutphen?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Zutphen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor fris kraanwater en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Zutphen heeft een gemeten waterhardheid van 3.30. Dat betekent vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Zutphen

De waterhardheid van het water in Zutphen bedraagt circa 3.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 3.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 9,40 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-zutphen-7204

Vaak geplaatste ontharders

 • Puricom Stratos HE25
 • Euro Combi compact 30
 • Kinetico 2050C
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Apic Heracles

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Pentair Fleck) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zutphen reduceer je de dH waarde van 3.30 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zutphen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €60 voor magnetische ontharders tot meer dan €2200 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterverzachters lopen op vanaf €770, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1650 en €2200 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Zutphen.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Zo kan men makkelijk snel installateurs, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €100
Mechanische waterontharderC.a. €700
Elektronische waterontharderV.a €1210
Tabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractC.a. €80 p/jaar
MontageVanaf €200
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Zutphen?
De waterhardheid in Zutphen ligt rond de 3.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. prettige douchebeurt, zacht en fris water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zutphen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie