Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oost Gelre

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Oost Gelre leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina bekijk je waardevolle info aangaande waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 8.30 dH in Oost Gelre.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid Oost GelreFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7136
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid8.30 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Oost Gelre

Heb je last van geïrriteerde huid of extra zeep en shampoo nodig? Veel huizenbezitters kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Oost Gelre kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Oost Gelre heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Duurzame waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oost Gelre?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oost Gelre. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt smaakvol water en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Oost Gelre heeft een geschatte waterhardheid van 8.30. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Oost Gelre

De waterhardheid van het drinkwater in Oost Gelre bedraagt ongeveer 8.30 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,64 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-oost-gelre-7136

Vaak gekozen modellen

 • Puricom Stratos HE15
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • BWT AQA Perla 10
 • Apic Zetes
 • Digisoft EC-500

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Siata) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oost Gelre reduceer je de dH waarde van 8.30 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oost Gelre.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €160 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1575 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers beginnen bij €840, excl. installatie. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1525 en €2225 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Oost Gelre.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en gratis modellen, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €120
Mechanische waterontharderC.a. €790
Elektrische waterontharderVanaf €900
Tabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudBegint bij €100 per jaar
PlaatsingskostenRond de €220
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Oost Gelre?
De hardheid van het leidingwater in Oost Gelre komt uit op ong. 8.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor lagere energiekosten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Zoals een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oost Gelre.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie