Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vierakker

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Vierakker heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina bekijk je belangrijke info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH in Vierakker.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als strepen op de ramen en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €225 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid VierakkerHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7233
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Vierakker

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Een groot deel van de woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een glanzende vaat en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Bronckhorst werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Vierakker was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vierakker?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Vierakker. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot ren glanzende vaat en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Vierakker kent een waterhardheid van 7.30. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Vierakker

De waterhardheid van het leidingwater in Vierakker bedraagt circa 7.30 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vierakker-7233

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Slimline Eco11
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • AEG 22 L
 • North Star 11ED
 • Euro Combi 14 Fleck

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Delta) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Vierakker reduceert je de dH waarde van 7.30 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een laag tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €760.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Vierakker.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €165 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2100 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk en model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van dergelijke installaties starten bij €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1325 en €1800 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Vierakker.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig supersnel modellen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €95
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €820
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1070
Tabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €85 per jaar
InstallatieC.a. €270
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Vierakker?
De hardheid van het kraanwater in Vierakker is om en nabij de 7.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vierakker.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energierekening, zacht en smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie