Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Keijenborg

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Keijenborg leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier verzamel je bruikbare info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 7.30 dH in Keijenborg.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als een irriterende huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €340 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid KeijenborgHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7256
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Keijenborg

Wil je definitief afrekenen met dichtslibbende waterleidingen en/of kalkstrepen op glas en lak? Veel woningeigenaren kiezen een goede waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en lagere stookkosten. In de gemeente Bronckhorst werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Keijenborg hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Beste ontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Keijenborg?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Keijenborg. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Keijenborg ontvangt een waterhardheid van 7.30. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Keijenborg

De waterhardheid van het drinkwater in Keijenborg bedraagt circa 7.30 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-keijenborg-7256

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Erie Softline Eco15
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Kinetico Sumo 1
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Keijenborg reduceer je de dH waarde van 7.30 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €970.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Keijenborg.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €95 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1500 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €780 (zonder installatiewerk). Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €1825 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Keijenborg.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en vandaag nog merken, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €110
Waterontharder (mechanisch)Rond de €870
Elektronische waterontharderBegint bij €1210
Tabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €135 per beurt
PlaatsingRond de €160
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Keijenborg?
De waterhardheid in Keijenborg is circa 7.30 dH. De waarde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. comfortabel douchen, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Keijenborg.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie