Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bronkhorst

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Bronkhorst maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier bekijk je belangrijke informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.30 dH in Bronkhorst.
 • Dit kan leiden tot onder andere kalkaanslag en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid BronkhorstHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7226
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Bronkhorst

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid en bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen installeren een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Bronckhorst opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Bronkhorst heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bronkhorst?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Bronkhorst. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor verminderde eczeem klachten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Bronkhorst heeft een geschatte waterhardheid van 7.30. Dat betekent matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Bronkhorst

De waterhardheid van het leidingwater in Bronkhorst is 7.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bronkhorst-7226

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Erie IQsoft Eco18
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Erie Slimline Eco24
 • Watercompany Softflow 20
 • Remon Waterontharders Neva XL

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als BWT) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bronkhorst verlaag je de dH waarde van 7.30 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Bronkhorst.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot ruim €1875 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. In aanvulling op deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterverzachters zijn zo’n €750, excl. installatie. Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1175 en €2025 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de actuele kosten van een waterontharder in Bronkhorst.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Zo kan je makkelijk en zonder kosten vakmannen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €80
Mechanische waterontharderCirca €700
Elektrische waterontharderBegint bij €1140
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €125 op jaarbasis
MontageV.a €220
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Bronkhorst?
De hardheid van het water in Bronkhorst is plus minus 7.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals lagere energierekening en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Denk aan prettige douchebeurt, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bronkhorst.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie