Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Drempt

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Drempt maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je praktische informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.30 dH in Drempt.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als strepen op de ramen en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €285 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid DremptTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6996
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Drempt

Heb je in huis last van dichtgeslibde leidingen en te veel schoonmaken? Veel huizenbezitters lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding die langer mooi blijft en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Bronckhorst zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Drempt was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Drempt?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Drempt. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Drempt heeft een waterhardheid van 7.30. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Drempt

De waterhardheid van het drinkwater in Drempt bedraagt circa 7.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-drempt-6996

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • BWT AQA Perla Duo
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Euro Combi compact 10
 • Apic Heracles junior
 • Watertotaal Euro Twin 80

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Soft) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Drempt verklein je de dH waarde van 7.30 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Drempt.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1800 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €720 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1225 en €1975 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Drempt.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij makkelijk en snel installatiebedrijven, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €710
Elektronische waterontharderVanaf €1030
Onthardingstabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenVanaf €150 p/jaar
InstallatieCirca €250
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Drempt?
De waterhardheid in Drempt is circa 7.30 dH. De meting in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Drempt.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie