Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Toldijk

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Toldijk resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina lees je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 7.30 dH in Toldijk.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld minder lekker water en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €310 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid ToldijkTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7227
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Toldijk

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Meer en meer mensen nemen een innovatieve waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Bronckhorst vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Toldijk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Toldijk?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Toldijk. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Toldijk heeft een gemeten waterhardheid van 7.30. Dit houdt in matig hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Toldijk

De waterhardheid van het water in Toldijk is 7.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-toldijk-7227

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Erie IQsoft Eco26
 • Erie Slimline Eco14
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Kinetico Ergo 9
 • Delta Arenal

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Toldijk reduceert je de dH waarde van 7.30 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €950.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Toldijk.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot ruim €1750 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontharders zijn zo’n €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €2175 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Toldijk.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Zo kan je zonder gedoe en zonder kosten monteurs, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €670
Waterontharder (elektronisch)Circa €1130
Onthardingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenV.a €130 (jaarbasis)
PlaatsingV.a €220
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Toldijk?
De hardheid van het water in Toldijk ligt rond de 7.30 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, zacht en fris water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Toldijk.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie