Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wichmond

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Wichmond leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal bekijk je praktische info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 7.30 dH in Wichmond.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals onnodig veel zeepverbruik en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €275 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid WichmondHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7234
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Wichmond

Wil je definitief afrekenen met dichtslibbende waterleidingen en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Bronckhorst zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Wichmond hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontharder informatie.

PositiefUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wichmond?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wichmond. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt lagere stookkosten en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Wichmond heeft een gemeten waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wichmond

De waterhardheid van het drinkwater in Wichmond ligt op ong. 7.30 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wichmond-7234

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Erie Slimline Eco14
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Hydrotense Seduction 22
 • Mooiwater Mini
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Soft) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wichmond voer je de dH waarde terug van 7.30 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte hangt af van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €780.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wichmond.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €75 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1925 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €780 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1625 en €1875 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Wichmond.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten installateurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €90
Mechanische waterontharderV.a €790
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1000
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudV.a €155 per 12 maanden
MontagekostenVanaf €210
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Wichmond?
De hardheid van het leidingwater in Wichmond schatten we op 7.30 dH. De waarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wichmond.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie