Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoog-Keppel

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Hoog-Keppel maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten vind je praktische info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 7.30 dH in Hoog-Keppel.
 • Dit kan leiden tot onder andere water met een vreemde smaak en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lagere energierekening, water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €200 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Hoog-KeppelTechnische detailsBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6997
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Hoog-Keppel

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening en/of kalkstrepen op ramen? Flink wat huizenbezitters plaatsen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, een zachte huid na bad of douche en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Bronckhorst kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Hoog-Keppel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Professionele waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hoog-Keppel?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hoog-Keppel. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Hoog-Keppel heeft een geschatte waterhardheid van 7.30. Concreet: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Hoog-Keppel

De waterhardheid van het drinkwater in Hoog-Keppel is ongeveer 7.30 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hoog-keppel-6997

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT AQA smart
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Kinetico Sumo 1
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Siata) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoog-Keppel voer je de dH waarde terug van 7.30 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €825.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Hoog-Keppel.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €55 voor magnetische ontharders tot meer dan €1925 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van deze systemen zijn zo’n €670, zonder installeren. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1300 en €1950 incl. installatie. In de tabel hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Hoog-Keppel.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men moeiteloos en kosteloos modellen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €135
Mechanische waterontharderCirca €850
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1030
Tabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudskostenCirca €155 per beurt
InstallatiekostenRond de €250
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Hoog-Keppel?
De hardheid van het kraanwater in Hoog-Keppel is ongeveer 7.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is grofweg 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hoog-Keppel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie