Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Winterswijk

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Winterswijk maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina verzamel je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.50 dH in Winterswijk.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €205 op jaarbasis.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid WinterswijkFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7101
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28600 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Winterswijk

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en/of onnodig veel schoonmaken? Meer en meer Nederlanders bestellen een innovatieve waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Winterswijk kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Winterswijk was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Goede waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Winterswijk?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Winterswijk. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een lager energieverbruik en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Winterswijk heeft een gemeten waterhardheid van 7.50. Samengevat: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Winterswijk

De waterhardheid van het leidingwater in Winterswijk bedraagt ongeveer 7.50 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-winterswijk-7101

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • North Star 22UD
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Delta Duplex duet
 • Atag Descale 20
 • Apic Melite

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Winterswijk verlaag je de dH waarde van 7.50 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Winterswijk.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €85 voor magnetische ontharders tot wel €1475 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. In aanvulling op deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties lopen op vanaf €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1100 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Winterswijk.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe supersnel specialisten, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €135
Mechanische waterontharderVanaf €780
Elektronische waterontharderVanaf €1020
Tabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €135 per beurt
InstallatiekostenBegint bij €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Winterswijk?
De hardheid van het kraanwater in Winterswijk is gemiddeld 7.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk hierbij aan een minder droge huid, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Winterswijk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie