Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Berkelland

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Berkelland leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina check je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.40 dH in Berkelland.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €305 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid BerkellandHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7161
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Berkelland

Wil jij ook af van droge haren na een douchebeurt of bittere thee en koffie? Meer en meer Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Berkelland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Berkelland gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goede waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Berkelland?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Berkelland. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt apparatuur die langer meegaat en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Berkelland heeft een geschatte waterhardheid van 7.40. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, water met een lekkere smaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Berkelland

De waterhardheid van het drinkwater in Berkelland is 7.40 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-berkelland-7161

Veel gekozen merken

 • Puricom Stratos UFW15
 • Euro Combi compact 14
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Apic Heracles
 • Boshuis iQualQ Duo 400

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Pentair Fleck) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Berkelland reduceer je de dH waarde van 7.40 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €920.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Berkelland.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot ruim €1625 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers starten vanaf €840 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €1750 incl. installatie. In de onderstaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Berkelland.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder gedoe supersnel vakmannen, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €135
Mechanische waterontharderRond de €810
Waterontharder (elektronisch)V.a €980
Zouttabletten€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €125 per beurt
MontagekostenC.a. €190
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Berkelland?
De hardheid in Berkelland is circa 7.40 dH. De meting in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Berkelland.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie