Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rha

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Rha heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina check je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH in Rha.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als kalkaanslag en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €200 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid RhaFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7224
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Rha

Zit jij thuis ook met irritaties aan de huid of doffe aanslag in keuken en badkamer? Steeds meer mensen kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en kalkvrije leidingen. In de gemeente Bronckhorst zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Rha hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rha?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Rha. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Rha heeft een geschatte waterhardheid van 7.30. Dit houdt in matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Rha

De waterhardheid van het leidingwater in Rha is ongeveer 7.30 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rha-7224

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Erie IQsoft Eco9
 • AEG 22 L
 • Halutec SensorSoft
 • 038waterontharder Compact 10
 • Judo MultiSoft 2P

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rha verlaag je de dH waarde van 7.30 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €750.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Rha.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot ruim €2175 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van deze systemen zijn zo’n €850 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1525 en €2125 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Rha.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos snel installatiebedrijven, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €680
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1130
Tabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €100 p/jaar
PlaatsingskostenV.a €160
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Rha?
De hardheid van het kraanwater in Rha is ongeveer 7.30 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Onder andere een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Rha.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie