Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Laag-Keppel

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Laag-Keppel resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.30 dH in Laag-Keppel.
 • Hierdoor ontstaan situaties als bittere thee koffie en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €265 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid Laag-KeppelFunctioneringGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6998
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Laag-Keppel

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening of minder lekker water uit de kraan? Steeds meer Hollanders en Belgen installeren een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zijdezachte kleding en huid en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Bronckhorst zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Laag-Keppel heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Laag-Keppel?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Laag-Keppel. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Laag-Keppel heeft een waterhardheid van 7.30. Dat betekent matig hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Laag-Keppel

De waterhardheid van het leidingwater in Laag-Keppel is 7.30 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-laag-keppel-6998

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • BWT AQA smart C
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Aquatechnic Ultrasoft 6

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Care) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Laag-Keppel verklein je de dH waarde van 7.30 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €750.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Laag-Keppel.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot wel €1550 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €830 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1475 en €1700 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de huidige kosten van een waterontharder in Laag-Keppel.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe supersnel specialisten, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €160
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €810
Waterontharder (elektrisch)V.a €1010
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudRond de €135 (jaarbasis)
PlaatsingCirca €210
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Laag-Keppel?
De hardheid van het leidingwater in Laag-Keppel schatten we op 7.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Laag-Keppel.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie