Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Steenderen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Steenderen heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl vind je praktische info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 7.30 dH in Steenderen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals een droge huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €320 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid SteenderenZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7221
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Steenderen

Wil je definitief afrekenen met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of te veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Bronckhorst zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Steenderen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Aanbieding waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Steenderen?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Steenderen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Steenderen kent een waterhardheid van 7.30. Concreet: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere lagere stookkosten, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Steenderen

De waterhardheid van het drinkwater in Steenderen is 7.30 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-steenderen-7221

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Ecowater ESM25 CE+
 • Apic Zetes junior
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Waterluxe Duo 12
 • Amysoft C-100

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Steenderen voer je de dH waarde terug van 7.30 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Steenderen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €150 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1625 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontkalkers starten vanaf €720 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €2225 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Steenderen.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij makkelijk en vandaag nog installateurs, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €125
Mechanische waterontharderV.a €890
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €960
Onthardingstabletten€50 per 100 kg
OnderhoudskostenC.a. €140 op jaarbasis
InstallatiekostenV.a €225
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Steenderen?
De hardheid van het water in Steenderen is om en nabij de 7.30 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Steenderen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie