Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hummelo

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Hummelo maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten tref je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.30 dH in Hummelo.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere irritaties aan de huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €245 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HummeloWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6999
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Hummelo

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid of strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen plaatsen een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Bronckhorst vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Hummelo was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hummelo?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hummelo. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hummelo heeft een waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Hummelo

De waterhardheid van het drinkwater in Hummelo bedraagt ongeveer 7.30 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-hummelo-6999

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • BWT AQA viseo
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Erie Maxima Eco20
 • Erie Maxima Eco20
 • Electrolux 18L

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Service) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hummelo voer je de dH waarde terug van 7.30 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hummelo.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot wel €1750 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €810, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €1800 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Hummelo.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij makkelijk en vandaag nog vakmannen, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €110
Mechanische waterontharderCirca €680
Elektronische waterontharderV.a €1080
Zouttabletten€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €95 op jaarbasis
InstallatieCirca €190
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Hummelo?
De waterhardheid in Hummelo is grofweg 7.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hummelo.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie