Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Olburgen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Olburgen resulteert in water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten verzamel je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 7.30 dH in Olburgen.
 • Dit kan zorgen voor situaties als strepen op je ruiten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €215 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid OlburgenFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7225
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Olburgen

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of wit uitslaande wanden en tegels? Een aanzienlijk aantal Nederlanders plaatsen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder poetsen en boenen, zijdezachte kleding en huid en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Bronckhorst zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Olburgen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Aanbieding waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Olburgen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Olburgen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Olburgen heeft een waterhardheid van 7.30. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. lagere energierekening, verminderde eczeem klachtenen veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Olburgen

De waterhardheid van het water in Olburgen ligt op ong. 7.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-olburgen-7225

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie IQsoft Eco12
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • North Star 14ED
 • Erie Slimline Eco24

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Olburgen verlaag je de dH waarde van 7.30 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €820.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Olburgen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €70 voor magnetische ontharders tot zo’n €1600 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €820 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1375 en €2150 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Olburgen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men moeiteloos en gratis installatiebedrijven, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €160
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €880
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1080
Reinigingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenRond de €80 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €190
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Olburgen?
De hardheid van het leidingwater in Olburgen is gemiddeld 7.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Olburgen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie