Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Aalten

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Aalten resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier bekijk je belangrijke info aangaande waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 7.50 dH in Aalten.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als aanslag op servies en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, fris kraanwater en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid AaltenTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7121
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28100 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Aalten

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid en kalkstrepen op glas en lak? Een groeiend aantal mensen kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, lekkerdere koffie en thee en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Aalten zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Aalten gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Aalten?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Aalten. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een efficiëntere warmteoverdracht en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Aalten zit met een waterhardheid van 7.50. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Aalten

De waterhardheid van het drinkwater in Aalten is 7.50 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-aalten-7121

Bekende modellen en merken

 • North Star 40UD
 • Amysoft E-100
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Century CWS 100V/UF

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Aalten voer je de dH waarde terug van 7.50 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €750.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Aalten.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot ruim €1700 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties zijn zo’n €730, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1225 en €1700 inclusief inregelen. In het volgende schema vind je de actuele kosten van een waterontharder in Aalten.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen supersnel modellen, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €60
Mechanische waterontharderBegint bij €700
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1120
Zout€50 per 100 kg
OnderhoudscontractRond de €115 per 12 maanden
InstallatieC.a. €240
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Aalten?
De hardheid van het kraanwater in Aalten ligt op 7.50 dH. De waarde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het comfort. Bijv. verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Aalten.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie