Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Baak

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Baak heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs tref je handige info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH in Baak.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere koffie thee dat bitter smaakt en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lagere stookkosten, zacht en fris water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €255 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid BaakHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7223
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Baak

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen of wit uitslaande wanden en tegels? Een groeiend aantal Nederlanders plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, zacht en smaakvol water en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Bronckhorst werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Baak gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Baak?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Baak. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Baak zit met een waterhardheid van 7.30. Dat betekent matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Baak

De waterhardheid van het drinkwater in Baak is om en nabij de 7.30 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-baak-7223

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Ecowater ESM 42
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • BWT AQA smart C
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Delta Arenal

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Bayard) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Baak reduceer je de dH waarde van 7.30 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €775.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Baak.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €65 voor magnetische ontharders tot zo’n €1575 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters zijn zo’n €810 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €2150 incl. installatie. In onderstaande schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Baak.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en snel monteurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €130
Mechanische waterontharderVanaf €830
Waterontharder (elektrisch)Circa €1000
Zout€45 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €120 p/jaar
InstallatieVanaf €220
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Baak?
De hardheid van het water in Baak is circa 7.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een zachte huid, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Baak.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie