Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hengelo

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Hengelo heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal vind je praktische informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.30 dH in Hengelo.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld aanslag op servies en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €240 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid HengeloHoe werkt zo’n systeem?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7255
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Hengelo

Ben jij ook klaar met geïrriteerde huid of kalkstrepen op ramen? Meer en meer Nederlanders plaatsen een professionele waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Bronckhorst vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Hengelo wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Ontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hengelo?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Hengelo. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Hengelo heeft een waterhardheid van 7.30. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Hengelo

De waterhardheid van het leidingwater in Hengelo is 7.30 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hengelo-7255

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Erie Softline Eco10
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • BWT AQA smart C
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hengelo verklein je de dH waarde van 7.30 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hengelo.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €145 voor magnetische ontharders tot een slordige €1750 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €2125 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Hengelo.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en zonder kosten monteurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €145
Mechanische waterontharderCirca €690
Elektrische waterontharderBegint bij €1060
Onthardingstabletten€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €80 per beurt
InstallatieCirca €240
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Hengelo?
De hardheid van het leidingwater in Hengelo bedraagt 7.30 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is grofweg 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen heerlijk zachte kleding en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hengelo.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie