Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vorden

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Vorden heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal verzamel je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.30 dH in Vorden.
 • Dit is de oorsprong van problemen als onnodig veel zeepverbruik en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €290 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid VordenHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7251
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Aanslag op servies.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Vorden

Heb je in huis last van irritaties aan de huid en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Bronckhorst kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Vorden hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Vorden?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Vorden. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Vorden heeft een waterhardheid van 7.30. Samengevat: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Vorden

De waterhardheid van het leidingwater in Vorden is ongeveer 7.30 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vorden-7251

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Erie Slimline Eco30
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Kinetico Ergo 18
 • BWT Aquadial softlife bio 20

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Van Marcke) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Vorden verlaag je de dH waarde van 7.30 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €950.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Vorden.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2025 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontharders starten bij €820 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1300 en €1825 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Vorden.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen snel experts, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €75
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €780
Waterontharder (elektrisch)Rond de €990
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €80 per 12 maanden
InstallatiekostenC.a. €180
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Vorden?
De waterhardheid in Vorden is plus minus 7.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals kalkvrije leidingen en het textiel gaat langer mee.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is nodig voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Vorden.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, zacht en fris water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie