Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zuidlaren

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Zuidlaren zorgt voor kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina vind je handige informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Zuidlaren.
 • Hierdoor ontstaan situaties als onnodig veel zeepverbruik en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €240 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid ZuidlarenTechnische uitleg werkingKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9471
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Zuidlaren

Heb je in huis last van een erg droge huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de huizenbezitters nemen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Tynaarlo zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Zuidlaren gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Zuidlaren?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zuidlaren. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zuidlaren ontvangt een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Zuidlaren

De waterhardheid van het drinkwater in Zuidlaren bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zuidlaren-9471

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Kube 6
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • North Star 14ED
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Kinetico Essential

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Care) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Zuidlaren voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zuidlaren.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1700 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van deze systemen starten vanaf €730 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1500 en €2225 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Zuidlaren.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en snel modellen, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €810
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1020
Zouttabletten€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €85 (jaarbasis)
PlaatsingskostenBegint bij €210
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Zuidlaren?
De hardheid in Zuidlaren is circa 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe komt uit op ongeveer 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere kalkvrije leidingen en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een minder droge huid, fris kraanwater, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zuidlaren.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie