Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Paterswolde

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Paterswolde resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl vind je uitgebreide info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Paterswolde.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als glascorrosie en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €290 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid PaterswoldeHoe werkt het?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9765
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Paterswolde

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groeiend aantal Nederlanders lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Tynaarlo zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Paterswolde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Beste ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Paterswolde?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Paterswolde. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot zachter wasgoed en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Paterswolde ontvangt een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Paterswolde

De waterhardheid van het leidingwater in Paterswolde ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-paterswolde-9765

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Culligan Medallist 910
 • Atag Descale 10
 • Delta Ontario duplex
 • Apic Heracles

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Service) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Paterswolde verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Paterswolde.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €120 voor magnetische ontharders tot meer dan €1900 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontharders starten bij €800, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1475 en €1900 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Paterswolde.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan men makkelijk en direct specialisten, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €135
Mechanische waterontharderRond de €710
Waterontharder (elektrisch)Rond de €990
Zout€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractV.a €160 per beurt
PlaatsingVanaf €170
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Paterswolde?
De waterhardheid in Paterswolde is ongeveer 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een fijne douchebeurt, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Paterswolde.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie