Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eelderwolde

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Eelderwolde zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier lees je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Eelderwolde.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als strepen op de ramen en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid EelderwoldeTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9766
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Eelderwolde

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid of hoog shampoo/zeepverbruik? Meer en meer Hollanders en Belgen installeren een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding en ander textiel gaat langer mee en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Tynaarlo kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Eelderwolde heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Eelderwolde?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Eelderwolde. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor zacht en fris water en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Eelderwolde ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Eelderwolde

De waterhardheid van het leidingwater in Eelderwolde ligt op ong. 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-eelderwolde-9766

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Kinetico 2020C HE
 • NoCalc NoCalc
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Watercompany Ultrasoft 14

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Eelderwolde reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Eelderwolde.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €55 voor magnetische ontharders tot een slordige €2325 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen starten bij €750 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1175 en €2150 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Eelderwolde.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en snel installatiebedrijven, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €135
Waterontharder (mechanisch)C.a. €790
Elektrische waterontharderV.a €930
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €85 p/jaar
InstallatiekostenRond de €225
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Eelderwolde?
De waterhardheid in Eelderwolde ligt op 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is plus minus 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Eelderwolde.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie