Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Winde

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Winde heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina bekijk je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Winde.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals strepen op je ruiten en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €295 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WindeZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9495
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager energieverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Winde

Heb jij genoeg van irritaties aan de huid en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Tynaarlo zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Winde was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame verzachter.

VoordeelUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Winde?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Winde. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een gunstigere energierekening en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Winde ontvangt een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. verlaging van de maandlasten voor energie, verminderde eczeem klachtenen minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Winde

De waterhardheid van het drinkwater in Winde is ongeveer 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-winde-9495

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Lubron Softstar SXT2
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Detandt-Simon Primo 25

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Bayard) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Winde minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €760.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Winde.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €145 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2125 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontkalkers starten vanaf €830 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €2075 incl. installatie. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Winde.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder gedoe en vandaag nog merken, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €110
Mechanische waterontharderCirca €650
Waterontharder (elektronisch)Rond de €970
Zout€30 per 50 kg
OnderhoudscontractCirca €105 (jaarbasis)
PlaatsingskostenRond de €270
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Winde?
De hardheid van het water in Winde schatten we op 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Winde.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie