Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zeegse

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Zeegse resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina tref je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Zeegse.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld kalkaanslag en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, zacht en fris water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €220 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid ZeegseWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9483
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lager energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Zeegse

Heb jij genoeg van apparaten die slecht werken of veel schoonmaakwerk? Meer en meer Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Tynaarlo werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Zeegse was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zeegse?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Zeegse. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Zeegse kent een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Zeegse

De waterhardheid van het drinkwater in Zeegse bedraagt circa 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zeegse-9483

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Sumo 2
 • Atag Descale 15
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Bayard Ecosoft 10

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Durlem) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zeegse voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €900.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zeegse.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €145 voor magnetische ontharders tot wel €1725 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers beginnen bij €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1475 en €1900 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Zeegse.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij makkelijk snel vakmannen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €145
Mechanische waterontharderRond de €840
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1050
Tabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €120 per jaar
MontageCirca €260
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Zeegse?
De hardheid van het kraanwater in Zeegse bedraagt 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe ligt op 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zeegse.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie