Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bunne

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Bunne heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs bekijk je nuttige info info aangaande waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Bunne.
 • Dit kan leiden tot issues zoals minder lekker water en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €230 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid BunneHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9496
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Bunne

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Steeds meer Nederlanders kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Tynaarlo werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Bunne was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goede waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Bunne?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Bunne. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Bunne zit met een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, minder last van een droge huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Bunne

De waterhardheid van het drinkwater in Bunne is om en nabij de 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-bunne-9496

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Lubron Proline Classic
 • Lubron Softstar SXT2
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Puricom Stratos HE25
 • Watts OneFlow

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bunne voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Bunne.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €75 voor magnetische ontharders tot ruim €1775 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van deze systemen beginnen bij €780, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1400 en €2150 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Bunne.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Zo kan men eenvoudig en vandaag nog modellen, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €55
Mechanische waterontharderCirca €880
Waterontharder (elektrisch)C.a. €960
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudC.a. €155 op jaarbasis
MontagekostenC.a. €150
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Bunne?
De waterhardheid in Bunne is gemiddeld 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: lagere energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Bunne.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie